Daiktavardžiai su priesaga -никъ, reiškiantys asmenį, Lietuvos Statuto vertimo Maskvos redakcijoje - Судавичене, Л. (Kalbotyra, 1970)
Vyriškosios giminės daiktavardžių, reiškiančių asmenis pagal kokią nors savybę, požymį, kuris apibūdina santykį su daiktu, užsiėmimu, veikla, sudarymas priesagos -никъ pagalba iš daiktavardžių, būdvardžių ir veiksmažodžių kamienų labai dažnai aptinkamas XVII amžiaus rusų kalboje (Lietuvos Statuto vertimo Maskvos redakcijoje).LSVMR yra 54 žodžiai su minėta priesaga. Beveik visi jie priklauso vyriškajai giminei. Iš jų 31 daiktavardis įsitvirtino dabartinėje rusų literatūrinėje kalboje; 5 – užleido vietą fonetiniams ar žodžio darybos variantams; 4 žodžiai XIX amžiuje buvo nebevartojami; 12 – atsirado LSVMR Lietuvos Statuto teksto įtakoje ir liūdija apie savitą jų panaudojimą vertime. Žodžiai речник, спротивник rusų kalboje nepaplito.Žodžiai охотник, невольник, озорник, наездник, aptinkami LSVMR, gali būti panaudojami paminklo vertimo chronologijai patikslinti.