Apie valentiškumo vaidmenį žodžių daryboje - Сташайтене, В. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje nagrinėjamas valentiškumo vaidmuo žodžių daryboje. Pagrindinis autoriaus dėmesys skiriamas vidinei valentiškumo pusei, kadangi išorinis valentiškumas žodžių daryboje teturi antraeilę reikšmę.Tvirtinama, kad ne visi žodžių darybos būdai vienodai pasižymi semantiniu valentiškumu. Daugiausia šiuo atžvilgiu išsiskiria priešdėlinis žodžių darybos būdas.Straipsnyje keliamieji teiginiai grindžiami pavyzdžiais, paimtais iš senųjų baltarusių raštų.