Veiksmažodinės konstrukcijos su žodžiu metù, išreiškiančios laiko santykius lietuvių literatūrinėje kalboje, ir jų atitikmenys rusų kalboje - Олекене, О. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje nagrinėjamos-veiksmažodinės konstrukcijos su žodžiu metù kaip atskiro tipo konstrukcijos, turinčios savo struktūrą ir reikšmę.Nurodoma, kad konstrukcijos su žodžiu metu labai produktyvios paskutiniųjų metų publicistikoje.Žodis metù, konstrukcijose vartojamas polinksniškai ir funkciškai, yra tolygus prielinksniui per tos pačios reikšmės konstrukcijose. Nustatoma, kad žodis metù nagrinėjamose konstrukcijose priartėja prie polinksnio.Lietuvių literatūrinės kalbos konstrukciją su žodžiu metu, atsižvelgiant į konstrukcijos reikšmę ir daiktavardžio kilmininko linksnio semantiką, atitinka trys rusų kalbos konstrukcijos: konstrukcija su prielinksniu во время, konstrukcija su prielinksniu втечение ir konstrukcija su prieveiksmiu.