Sintaksinės sinonimijos klausimu - Левинене, А. Б. (Kalbotyra, 1969)
Straipsnyje nagrinėjama sintaksės sinonimijos problema. Trumpai yra nušviečiami tarybinių lingvistų pagrindiniai teiginiai šiuo klausimu. Įrodoma, kad anglų kalbos infinityvinę konstrukciją for+n/pr+inf. ir atitinkamus pagal funkciją šalutinius sakinius galima nagrinėti kaip sintaksinius sinonimus.