Veiksmažodiniai žodžių junginiai su siekinio kilmininku dabartinėje lietuvių kalboje ir jų atitikmenys rusų kalboje - Мустейкене, И. (Kalbotyra, 1967)
Straipsnyje aptariami pagrindiniai veiksmažodinių žodžių junginių su siekinio kilmininku dabartinėje lietuvių kalboje tipai, jų vidinė struktūra, sinonimika, kilmės klausimai. Kalbama apie kilmininko reikšmių evoliuciją, supino nykimo lietuvių ir rusų kalbose priežastis ir nevienodas pasekmes.Lietuvių ir rusų kalbų žodžių junginių sugretinimas rodo, kad vienodus (šiuo atveju tikslo) sintaksinius santykius reiškiančios konstrukcijos šiose kalbose vystėsi skirtingai. Dabartinėje lietuvių kalboje vyrauja beprielinksninės, rusų – prielinksninės konstrukcijos.Straipsnis yra dalis didesnio rašomo darbo apie žodžių junginius, reiškiančius tikslą ir paskirti, lietuvių kalboje ir jų atitikmenis rusų kalboje.