Žodžių, vartojamų kaip dokumentų pavadinimai Lietuvos Statuto maskviškiame vertimo-redakcijos variante, klausimu - Судавичене, Л. (Kalbotyra, 1964)
Leksikinė žodžių-dokumentų pavadinimų analizė Lietuvos Statuto Maskviškiame vertimo-redakcijos variante rodo, kad šioje specializuotoje žodžių grupėje taip pat atsispindi kai kurie kalbiniai procesai, būdingi XVII amžiaus rusų kalbai – nacionalinės rusų kalbos formavimosi laikotarpiu.Tyrinėjamoji medžiaga, visų pirma, leidžia plačiau stebėti ir atskleisti skolinių santykių su to meto rusų kalba problemą,– skolinių, kurie savo kilme daugiausia yra lotyniški-lenkiški.