Apie veiksmažodžių su priešdėliu “mit” derinamumą dabartinėje vokiečių kalboje - Левитене, Л. Г. (Kalbotyra, 1963)
Veiksmažodžių derinimo klausimas yra susijęs su eile svarbių problemų lingvistikoje: su žodžių grupių problema, su tikimybių teorija kalboje, su sakinių modelių nustatymu, su semantiniu žodžių derinimu, su žodžių valentingumu. Veiksmažodžių būtinas ir fakultatyvinis derinimas su kitais žodžiais, priklausomai nuo jų gramatinės struktūros, nuo jų darybos ir semantinės apimties, yra traktuojamas kaip veiksmažodžių valentingumas. Tuo būdu veiksmažodžio valentingumas reiškia jo savybes jungtis su daiktavardžiais (ivardžiais) ivairiuose linksniuose su prielinksniais ir be jų, priklausomai nuo žodžių gramatinės, darybinės ir semantinės struktūros.