Senosios anglų kalbos Kento tarmės dvibalsių raida - Степонавичюc, А. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje nagrinėjami du pagrindiniai klausimai, kurie iš esmės yra du vienos problemos aspektai:1) fonetinė ir fonologinė senosios anglų kalbos Kento tarmės dvibalsių reliktų [ĭo], [ē̆o], [ē̆a] interpretacija ir2) šio senosios anglų kalbos dialekto dvibalsių pasikeitimai.Analizė rodo, kad senosios anglų kalbos Kento tarmės, kaip ir kitų tarmių, dvibalsiai išnyko iš fonologinės balsių sistemos.