Rusų XVI-XVII amžių dokumentinės raštijos sudėtiniai pavadinimai su vеikiamоsios rūšies dalyviais - Голубева, Е. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje nagrinėjami sudėtiniai pavadinimai, perteikią dalyvių reikšmę.Paaiškėja, kad:izoliuotuose nuo veiksmažodžių dalyviuose išsivystė perkeltinės, grynai kokybinės reikšmės;turėdami daugelį reikšmių, dalyviai patikslina, sukonkretina savo semantiką sudėtiniuose pavadinimuose;dalyvių ir kitų žodžių, sudarančių sudėtinius pavadinimus, ryšys buvo abipusis: patikslindami savo semantiką, jie tuo pačiu metu sukonkretino atraminių daugiasemantinių žodžių reikšmes.