Gramatinė veiksmažodžio priešdėlio po- funkcija dabartinėje rusų kalboje - Галнайтите, Э. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje analizuojamos priešdėlio po- gramatiškėjimo priežastys ir tie atvejai, kada šis priešdėlis dabartinėje rusų kalboje atlieka tik gramatinę funkciją. Manoma, kad gramatinei funkcijai išsivystyti turėjo įtakos trys aplinkybės: 1) tai, kad priešdėlis po- anksti neteko leksinių lokalinių reikšmių, 2) kai kurių atitinkamo prielinksnio po leksinių reikšmių nublankimas ir beveik formalus jo vartojimas, 3) glaudus priešdėlio reikšmių ryšys su veiksmažodžio semantika ir morfologine struktūra.Dabartinėje rusų kalboje gramatinė priešdėlio po- funkcija yra ribota. Tik veikslo reikšmę priešdėlis turi tada, kai yra jungiamas su tam tikros leksinės reikšmės ir morfologinės struktūros veiksmažodžiais.