Rusiškosios konstrukcijos su prielinksniu по ir jų atitikmenys lietuvių kalboje - Йовайшас, В. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje nagrinėjamos konstrukcijos su prielinksniu по ir naudininko, galininko ir vietininko linksniais. Dabartinėje rusų kalboje vyrauja konstrukcijos по+naud. Junginiai по+gal. ir по+viet. dažnai yra pakeičiami kitomis prielinksninėmis ir neprielinksninėmis konstrukcijomis. Junginiai su prielinksniu по aprašomi pagal reikšmes, nurodomos artimos konstrukcijos rusų kalboje, jų stilistiniai atspalviai, vartojimo dažnumas, jų atitikmenys lietuvių kalboje. Toks gramatinių faktų sugretinimas padeda greičiau ir sąmoningiau įsisavinti rusų kalbą lietuviams ir lietuvių kalbą rusams.