Apie šleifinio oscilografo МПО-2 panaudojimą kalbos garsų akustiniam intensyvumui tirti - Скворцов, В. А.; Текорюс, А. К. (Kalbotyra, 1965)
Straipsnyje aprašoma, kokiu būdu galima gauti garsų akustinio intensyvumo kreivę, panaudojant oscilografą МПО-2, kuri yra daug tikslesnė, negu intensyvumo kreivės, gaunamos kitais būdais. Pridėta oscilograma – praktiška naujojo būdo panaudojimo rezultato iliustracija.