Rūbų ir galvos apdangalų pavadinimai baltarusių kalboje XV–XVI amžiuose - Марченко, Е. (Kalbotyra, 1965)
Tiriamuosiuose rašytiniuose paminkluose buvo aptikta nemaža žodžių, reiškiančių drabužių bei galvos apdangalų pavadinimus. Šių rašytinių paminklų žodyninį pagrindą sudaro žodžiai, vartoti bendroje šnekamojoje to meto baltarusių kalboje ir reiškiantys svarbias gyvenimiškas sąvokas; jie visi priklauso XV–XVI a.a. senosios baltarusių kalbos fondui. Daugelis žodžių, reiškiančių drabužių bei galvos apdangalų pavadinimus, aptiktų minėtuose rašytiniuose paminkluose yra žinomi visoms arba bent daugumai slavų kalbų: доломан, епанча, кабат, кожух, кафтан, кошуля, каптур, колпан, одежда, плащ, сукня, сукман, чуга, шаровары, шуба, шапка.