Vienu gramatinės homonimijos klausimu - Каджюлите, С. (Kalbotyra, 1965)
Nagrinėjant veiksmažodžių jungimąsi su bendratimi, iškyla klausimas, kodėl kartais ta pati bendratis su prielinksniu de gali būti pakeičiama ivardžiu le, kitais atvejais – en. Pvz., sakoma: je vous demande de me dire la vérité – je vous le demande, bet Je vous conjure de ne pas me toucher - je vous en conjure. Šiais atvejais bendratinės konstrukcijos yra vienarūšės. Jų vienarūšiškumas pasireiškia tuo, kad: 1) bendraties apiforminimas vienodas – prielinksnis de, 2) transformuojant bendrati į šalutinį sakinį, gauname analogiškus sakinius: su jungtuku que ir subjonctif nuosakos vartojimu šalutiniame sakinyje ir 3) statant klausimą tokiai bendračiai, vartojame tas pačias priemones: qu’est-ce que arba que.Atrodo, kad gramatinės homonimijos išvengimo tendencija apsprendžia šių junginių išsiskyrimą komutacijos metu, kadangi tik tiesiog tranzityviniai veiksmažodžiai (prier, supplier, conjurer, empêcher ir kt.) leidžia pakeisti bendratį įvardžiu en.