Veiksmažodžio sangrąža vokiečių kalboje: Ką apima sąvoka „sangrąžinis“? - Daunorienė, Justina (Kalbotyra, 2008)
Straipsnis nagrinėja problemą, kad šiuolaikinės kalbotyros darbuose, tiriančiuose sangrąžinių veiksmažodžių grupę, vartojami labai įvairūs terminai, apibrėžiantys sangrąžinių veiksmažodžių grupę, sangrąžines konstrukcijas ir jų gramatines funkcijas. Kartais tie patys terminai taikomi skirtingoms konstrukcijoms nusakyti. Be to, pačioje sangrąžinių veiksmažodžių grupėje nėra pasiektas vieningas skirstymas į pogrupius. Straipsnyje minimi lingvistų dažniausiai vartojami sangrąžos apibūdinimui skirti terminai, lyginami vienas su kitu, pateikiamos terminologinės pastabos.