Daiktavardžio pyktis valentingumas Dabartinės lietuvių kalbos tekstyne - Čižik-Prokaševa, Veslava (Kalbotyra, 2025)
Straipsnyje nagrinėjamas daiktavardžio pyktis valentingumas. Remiantis Dabartinės lietuvių kalbos tekstyno medžiaga norėta nustatyti šio daiktavardžio junglumą trimis aspektais: sintaksiniu, semantiniu bei leksiniu. Bandyta išsiaiškinti, kas daro įtaką daiktavardžio pyktis valentingumui, kokias veiksmažodžio pykti(s) valentingumo savybes perima šis daiktavardis. Darbe taikyti interpretacijos, aprašomasis analitinis, gramatinės, semantinės, leksinės analizės metodai. Nustatyta, kad daiktavardis pyktis ne tik paveldi veiksmažodžių pykti ir pyktis valentingumą, bet ir įgyja papildomų savybių.