Semantinė-struktūrinė konstrukcijos faire + infinitif analizė dabartinėje prancūzų kalboje - Matonienė, Rasa (Kalbotyra, 1999)
Straipsnio tikslas - atskleisti kriterijus, leidžiančius apibrėžti konstrukcijos, sudarytos iš veiksmažodžio faire ir bendraties, gramatinį statusą. Remdamiesi hipotezėmis ir postulatais, kurie mums atrodė įtikinantys, panagrinėjome elementų, sudarančių konstrukciją faire + infinitif, prigimtį ir distribuciją. Konstrukcija faire + infinitif įeina į veikslo kategoriją, kuri yra kartu ir semantinė, ir gramatinė kategorija.