Dabartinės vokiečių kalbos stiliaus tyrinėjimų tendencijos ir problemos - Astramskaitė, Gražina (Kalbotyra, 1999)
Straipsnyje apžvelgiami dabartinės vokiečių kalbos stiliaus tyrinėjimai, jų kryptys, sąsajos su kitomis giminingomis mokslo, ypač lingvistikos, šakomis. Dabartinėje vokiečių kalbos stilistikoje labai aiški takoskyra tarp tradicinės stilistinės analizės, taikomos grožinės literatūros kūriniams, ir moderniosios lingvistinės stilistikos, nagrinėjančios įvairius tiek rašytinės, tiek žodinės kalbos tekstus. Straipsnis supažindina su paskutiniųjų 30 metų vokiečių lingvistų darbais, analizuojančiais kalbos stilių įvairiais aspektais. Ypač aktualus analizės metodo klausimas, kadangi grožinės literatūros kūrinio stilistinės analizės metodai lingvistinės stilistikos analizei netinka.