Žodžio asociacijų lauko dydis: gretinamoji lietuvių ir anglų (amerikiečių varianto) kalbų analizė - Steponavičienė, Simona (Kalbotyra, 1998)
Buvo gretinami lietuvių ir anglų (amerikiečių varianto) kalbų žodžių asociacijų laukų dydžiai. Žodžių sąrašas ir asociacijų laukų nustatymo metodika abiejose kalbose tie patys. Nustatyta, kad lietuvių kalbos žodžių asociacijų laukai visais atvejais didesni negu atitinkamų anglų kalbos žodžių asociacijų laukai. Abiejų kalbų tie patys žodžiai gali turėti didesnius ar mažesnius asociacijų laukus. Abiejų kalbų abstraktūs žodžiai turi didesnius asociacijų laukus, konkretūs žodžiai - mažesnius.