Somatiniai posakiai vokiečių, lietuvių ir rusų frazeologijoje - Šileikaitė, Diana (Kalbotyra, 1997)
Straipsnyje lyginamuoju aspektu nagrinėjamos šios problemos: Sintaksinės somatinių frazeologizmų struktūros modeliai, jų produktyvumas, panašumai bei skirtumai vokiečių, lietuvių ir rusų kalbose; Somatinių frazeologizmų semantika: bendroji somatizmų simbolika bei jų reikšmės vokiečių, lietuvių bei rusų kalbose, jų panašumai ir skirtumai. Daugelis išvadų galioja ne tik somatinių frazeologizmų sričiai, bet ir bendrajai frazeologijai.