Veikslo raiška dabartinėje prancūzų kalboje (problematika ir tendencijos) - Matonienė, Rasa (Kalbotyra, 1997)
Veikslo problema plačiai nagrinėjama visose kalbose, o pastaruoju metu ir prancūzų kalboje. Yra tokių analitinių konstrukcijų, kurių lingvistinis statusas nėra tiksliai apibrėžtas. Mes bandėme įrodyti, kad analitinės konstrukcijos, tarp kurių ir faire + infinitif gali būti traktuojamos kaip struktūros, reiškiančios veikslo niuansus.