“Lietuvos Didžiųjų Kunigaikščių Metraščio” Vilniaus nuorašas - kalbos ypatumai ir turinys - Морозова, Н. (Kalbotyra, 1997)
Straipsnyje pateikiama “Didžiųjų kunigaikščių metraščio” Vilniaus nuorašo kalbos ypatumų analizė. Atskirai nagrinėjamos dubletinės formos. Pateikta medžiaga rodo, kad šios formos yra skirtingos kilmės: rašybos variantai įvesti paskutinio perrašinėtojo, morfologiniai variantai (skirtingos būtojo laiko formos) liudija 1446 m. sąvado redaktoriaus papildymus ir taisymus.