Epitetų struktūra Hugo von Hofmannsthal’io lyrikoje - Petravičius, Leonas (Kalbotyra, 1994)
Austrų poeto Hugo van Hofmannsthal’io (1874-1929) lyrikoje aiškiai išsiskiria trys periodai, žymintys autoriaus pažiūrų raidą, jo perėjimą nuo impresionistinio estetizmo prie etinių vertybių. Ši raida atsispindi ir poeto vartojamų epitetų struktūroje. H. von Hofmannshal’is pamažu atsisako įmantrių sudurtinių būdvardžių, dinamiškų dalyvinių konstrukcijų; vėlesniuose perioduose dažniau sutinkame daiktavardinius epitetus, paprastus būdvardžius, labiau apibrėžtas ir aiškesnes sintaksines formas.