Vokiečių kalba po Vokietijos susijungimo - Norkaitienė, Irena Marija (Kalbotyra, 1994)
Straipsnyje analizuojami vokiečių kalbos leksikos pakitimai įvairiose srityse susijungus abiems vokiškoms valstybėms. Čia bandoma aprašyti tai, kokie nauji žodžiai ateina į rytų vokiečių kalbą, kokia leksika pasensta, tampa archaizmais, kokią vietą užima skoliniai iš kitų kalbų.