Vokiečių-lietuvių kalbų žodžių laukų lyginimas ir jo reikšmė užsienio kalbų dėstymui - Beniulienė, Asta; Račienė, Ernesta (Kalbotyra, 1994)
Vienas iš komunikatyvinio kalbų mokymosi tikslų yra sąmoningas kalbos priemonių pasirinkimas ir jų panaudojimas kalbinėje valdoje. Svarbiausia šiame procese yra darbas su žodynu. Kiekvienos kalbos leksikinė sistema yra daugiasluoksnė ir daugiareikšmė. Tai ypač apsunkina naujų žodžių mokymąsi ir jų diferencijuotą panaudojimą komunikatyvinėje veikloje. Šiame straipsnyje nagrinėjamos žodžių laukų - veiksmažodžių “valgyti” bei “gaminti” - vokiečių ir lietuvių kalbose palyginimo galimybės bei šių laukų didaktiniai aspektai sisteminant žodyną ir tuo palengvinant jo sąmoningą įsisavinimą.