Bendraties konstrukcijų daryba ankstyvojo dabartinės vokiečių aukštaičių kalbos periodo tekstuose po veiksmažodžių machen ir tun - Vaišnoras, Vytautas (Kalbotyra, 1990)
Bendraties konstrukcijų, einančių po veiksmažodžių machen ir tun pavyzdžiu tikrinama naujų metodų taikymo galimybe aprašant senosios kalbos sintaksines struktūras. Daroma išvada, kad būtina atsižvelgti į veiksmažodžių reikšmės kitimus.