Kai kurios sakinių su predikatyviniu būdvardžiu ypatybės dabartinėje vokiečių kalboje - Dagienė, Živilė (Kalbotyra, 1988)
Straipsnyje bandoma nagrinėti linksnio ir prielinksninių grupių topologiją sakiniuose su predikatyviniu būdvardžiu. Mokslinės ir grožinės literatūros tekstų analizė leidžia daryti išvadą, kad linksnio papildinio postpozicija būdinga tik mokslo kalbai. Prielinksniniai papildiniai beveik vienodai dažnai eina prieš predikatyvinį būdvardį ir po jo abiejų funkcinių stilių tekstuose. Prielinksninių papildinių ir aplinkybių “rėmų” panaikinimo faktoriai skirtingi. Grupės apimtis nėra lemiamas panaikinimo faktorius.