Heinricho Heinės apysakos “Florencijos naktys” kompozicija ir pasakojimo perspektyva - Kižlienė, D.; Meiksinaitė, I. (Kalbotyra, 1987)
H. Heinės apysaka “Florencijos naktys” pasižymi sudėtinga kompozicija, kuri lemia besikeičiančią pasakojimo perspektyvą, o ši laikų ir asmeninių įvardžių vartojimą. Apysakoje atsispindi įvairių Heinės laikotarpio literatūrinių srovių stilistika.