Derivacijos kriterijus semantiniuose tyrinėjimuose - Ясудавичюте, Роже (Kalbotyra, 1983)
Konversinių veiksmažodžių tipinių reikšmių atsiradimą, o tuo pačiu ir jų semantinių modelių reguliarumą galima paaiškinti tik nagrinėjant šios struktūros verbalinių darinių koreliaciją su adjektyviniais to paties lizdo nariais. Sinoniminės grupės dominantei nustatyti taikytinas derivacinis kriterijus tais atvejais, kai grupėje yra du ar daugiau žodžių, neturinčių diferencialinių semantinių požymių. Pagal derivacinį lizdą galima taip pat išskirti kai kurių lizdų viršūnių semantinius komponentus bei paaiškinti jų semantinės struktūros vystymosi tam tikru keliu priežastis.