Lietuvių kalbos būsimojo laiko vertimas į vokiečių kalbą - Balaišis, V. (Kalbotyra, 1977)
Iš viso išanalizuota 960 lietuvių kalbos būsimojo laiko vertimų: 37% verčiama esamuoju laiku, 31% – būsimuoju, 14% – modaliniais veiksmažodžiais; 11% – konjunktyvo formomis ir 7% – kitais laikais bei perifrazėmis.