Dabartinės prancūzų kalbos įvairovė ir sudėtingumas (prancūzų kalbos lygmenys) - Teiberienė, Nijolė (Kalbotyra, 1989)
Dabartinė prancūzų kalba, ypač šnekamoji, palyginus su klasikine arba net ketvirtojo-šeštojo dešimtmečio kalba, yra labai pakitusi. Be to, giliau ją panagrinėjus, pastebimas jos nepaprastai įvairus ir sudėtingas charakteris. Straipsnyje pateikiama prancūzų kalbos lygmenų sistema ir jos schema. Trumpai apibūdinami ir nagrinėjami šnekamosios kalbos lygmenys: kasdieninė, familiarioji, prastuomenės kalba ir argo. Parodoma, kad dažnai vartojami žodžiai pereina iš žemesnio lygmens į aukštesnį ir tokiu būdu patenka į literatūrinę kalbą.