Mokslinio straipsnio žanro poveikis kai kurioms kalbinėms priemonėms - Verikaitė, Daiva (Kalbotyra, 2001)
Įvairių žanrų tyrinėjimų rezultatai leidžia teigti, kad žanras yra vienalytė visuma, turinti šablonišką, visiems tekstams, priklausantiems tam pačiam žanrui, būdingą formą. Ta žanro forma ir lemia, kokios kalbinės priemonės turi būti vartojamos. Straipsnyje analizuojama, kaip mokslinio straipsnio žanras veikia referencijos, substitucijos ir elipsės vartojimą. Tyrimų rezultatai gausiai iliustruojami zoologinių tekstų pavyzdžiais.