Kondensuota aplinkybių raiška vokiečių kalbos ekonomikos tekstuose - Kontutytė, Eglė (Kalbotyra, 2002)
Vienas iš būdingiausių dalykinės kalbos bruožų yra kalbinės raiškos kondensacija. Straipsnyje analizuojama aplinkybių kondensuota raiška vokiečių kalbos ekonomikos tekstuose (moksliniuose straipsniuose ir ekonomikos vadovėliuose). Nustatyta, kad dažniausia aplinkybių kondensuota raiška yra daiktavardinės konstrukcijos su prielinksniais. Be to, aplinkybės kondensuota forma gali būti išreikštos bendraties, dalyvinėmis konstrukcijomis, būdvardžiais su priesagomis ar sudurtiniais būdvardžiais.