Dalykinė ekonomikos kalba – dalykinės kalbos ir komunikacijos tyrimų dalis - Meškauskienė, Inga (Kalbotyra, 2002)
Straipsnis nagrinėja ekonomikos srities dalykinės kalbos problemas, pristato dalykinės ekonomikos kalbos ypatumus ir jos vietą tarp kitų dalykinių kalbų. Išsamiai išdėstomos prieštaringos nuomonės apibrėžiant ekonomikos dalykinę kalbą. Straipsnyje parodoma dalykinės ekonominės kalbos modelių ivairovė. Praktinėje straipsnio dalyje nagrinėjami dalykiniai vokiečių, lietuvių bei rusų laiškai. Analizė remiasi vienu praktiniu dalykinės kalbos modeliu. Praktinė straipsnio dalis yra skirta parodyti pagrindinius lietuvių, vokiečių ir rusų dalykinės kalbos sintaksės ir morfologijos skirtumus ir panašumus. Darbas yra skirtas aktualioms šiuolaikinės lingvistikos tyrinėjimo problemoms, kurios pragmatikos mokslo srityje paskutiniais metais yra ypač aktyviai nagrinėjamos ivairiuose kontrastyvinės lingvistikos darbuose.