Priežasties bei nuolaidos konstrukcijos ir neigimo apimtis - Fretheim, Thorstein (Kalbotyra, 2003)
Straipsnyje nagrinėjama neigimo apimtis tokiose priežasties ir nuolaidos konstrukcijose, kaip anglų kalbos sakiniuose: I didn’t move because the rent was raised (‘Aš neišsikėliau, kadangi nuoma pakelta’) ir I didn’t move although the rent was raised (‘Aš neišsiklėliau, nors nuoma pakelta’). Pirmajame pavyzdyje priežasties santykis tarp propozicijų P ir Q teisingumo sąlygų požiūriu yra neapibrėžtas, nes nėra aišku, ar kalbėtojas išsikėlė, ar ne ir ar nuoma pakelta. Tuo tarpu antrajame pavyzdyje vartojama nuolaidos konstrukcija informuoja, kad nuoma pakelta, bet kalbėtojas neišsikėlė. Teigiama, kad intuityviai jaučiamas panašumas tarp priežasties ir nuolaidos konstrukcijų sąlygojo naują senosios skandinavų kalbos priežasties jungtuko for del (‘dėl to’) interpretaciją šiuolaikinėje norvegų kalboje: ji siūloma laikyti neturinčiu teisingumo sąlygų nuolaidos jungtuku (‘a non-truth-conditional concessive’), kai Q yra klaidinga, jeigu P yra teisinga.