Apie leksines teksto rišlumo priemones - Буйткене, Я. (Kalbotyra, 1981)
Straipsnyje nagrinėjamos kai kurios teksto lingvistikos problemos, aptariama, kas laikyti leksinėmis teksto rišlumo priemonėmis. Pastarosios funkcionuoja tekste kaip leksinės – semantinės žodžių grupės: sinonimai, antonimai, bendrašakniai žodžiai ir t. t.