Okazionaliniai frazeologizmų formų pakeitimai žurnale “Eulenspiegel” - Beniulienė, A. (Kalbotyra, 1980)
Vienas iš charakteringiausių frazeologizmų bruožų yra jų formos stabilumas. Tačiau autoriai sąmoningai pakeičia frazeologizmų formas. Pakeistos formos įgauna didesnę stilistinę vertę. Straipsnyje parodomi frazeologizmų okazionalinių variantų atsiradimo būdai, kurie dažniausiai sutinkami satyriniame žurnale “Eulenspiegel”. Tai yra morfologiniai, leksikiniai bei sintaksiniai frazeologizmų pakitimai, suteikią kontekstui įvairų, dažniausiai jumoristinį-satyrinį atspalvį.