Apie idiomatinių reikšmės variantų atsiradimą išvestinės struktūros žodžiuose - Ясудавичюте, Р. (Kalbotyra, 1978)
Straipsnyje nagrinėjamas motyvuotų žodžių semantinės struktūros susidarymas. Išvestinių žodžių reikšmės vystosi metonimijos ir metaforos dėka, t. y. tais pačiais keliais, kaip ir paprastų leksinių vienetų reikšmės. Idiomatinių reikšmės variantų skaičius žodžiuose priklauso nuo motyvuojančių ir motyvuotų žodžių leksinių-semantinių variantų skaičiaus.