Gotų kalbos artikelio problema - Vilutis, J. (Kalbotyra, 1979)
1. Evangelijų vertimuose dauguma gotų k. daiktavardžių (0,75) yra vartojami be artikelio. 2. Gotų k. daiktavardžiai vartojami be artikelio arba dėl sintaksinių-struktūrinių, arba dėl semantinių priežasčių. 3. Viena iš svarbiausių kliūčių artikeliui plisti gotų kalboje yra aiškiai determinuotos ir delimituotos sintagmos gotų k. sintaksinėje sistemoje.