Apie būdvardžio-epiteto prepoziciją ir postpoziciją - Скиркевичюте, Б. (Kalbotyra, 1975)
Būdvardžio prepozicijos ir postpozicijos klausimas dažnai nagrinėjamas tiek tarybinėje, tiek užsienio mokslinėje literatūroje. Surinktų pavyzdžių nagrinėjimas rodo, kad gana didelę dalį sudaro būdvardžio prepozicija tiek su konkrečiais daiktavardžiais, tiek ir su abstrakčiais. Būdvardis nagrinėjamas drauge su visa nominaline sintagma, kadangi jo vieta priklauso nuo to, kokį daiktavardį jis pažymi. Būdvardžio vieta sintagmoje taip pat priklauso ir nuo autoriaus stiliaus bei ritminių faktorių.