Daiktavardžio forma prancūzų kalbos gramatikose, išleistose Vilniuje XVIII–XIX a. - Čepukėnienė, S. (Kalbotyra, 1975)
Daiktavardžio formą sudaro jo aplinka, kuriai būtinas determinatyvas, dažniausiai artikelis. Į daiktavardinę sintagmą taip pat gali įeiti ir būdvardis. Vilniuje išleistos. XVIII – XIX a. prancūzų kalbos gramatikose, skiriamose daugiausia kalbantiems lenkiškai, ryškiai pabrėžiamas analitinės ir sintetinės kalbų skirtumas, kai vienu atveju daiktavardžio gramatinę formą išreiškia artikelis, o kitu – jo morfologinės galūnės.