Sintaksinė daiktavardžio grupės funkcija XIX–XX a. vokiečių mokslinės literatūros tekstuose - Petravičius, L. (Kalbotyra, 1975)
Statistiškai nagrinėjamos įvairios daiktavardžio grupių sintaksinės funkcijos. Nustatomas daiktavardžio grupių, einančių veiksniu, dažnumo ir apimties didėjimas 20 a. tekstuose. Priešinga tendencija pasireiškia grupėse, einančiose papildiniu. Šie reiškiniai siejami su veiksmažodžių vartojimo kitimu ir tam tikrų sakinio modelių įsigalėjimu mokslinės literatūros kalboje.