Daiktavardinė sintagma be determinatyvų senojoje prancūzų kalboje - Чебялис, Д. (Kalbotyra, 1971)
Senojoje prancūzų kalboje daiktavardinė sintagma galėjo būti konstruojama su determinatyvais ir be jų. Abiejų tipų sintagmos funkcionavo bet kokioje sintaksinėje situacijoje. Jų sudarymą su determinatyvais arba be jų apsprendė iimtinai semantiniai faktoriai.