Išskirties būdų stilistinis vaidmuo ir jų ryšys su žodžių atranka (leksinių komponentų reikšme) prancūzų kalboje - Бределите, Б. А. (Kalbotyra, 1973)
Straipsnyje nagrinėjama žodžių semantikos ir sintaksinių konstrukcijų sąryšis išskirties atvejais prancūzų kalboje. Leksinių komponentų reikšmė išskirties atvejais priklauso nuo išskirties būdo. Žodžio semantikos vaidmuo labai ryškiai jaučiamas: 1) pakartojimuose (žodžio pakartojime, pakartojime su sustiprinimu), reprizoje, gradacijoje, priešpastatymuose; 2) tarinio ir vardinės tarinio dalies inversijoje; 3) išskirtiniame pažyminyje.