Beveiksmažodinių sakinių temporalinė charakteristika - Баканавичюте-Либерене, С. (Kalbotyra, 1973)
Beveiksmažodiniai sakiniai, kad ir neturėdami veiksmažodžio laikui reikšti, negali būti laikomi visiškai atemporaliais. Iš dalies jų temporalinę charakteristiką atspindi kontekstas, kuriame jie figūruoja; beveiksmažodiniai sakiniai taip pat turi savas priemones (leksemas) laikui reikšti.