Kontekstinės veiksmo pradžios reiškimo priemonės dabartinėje anglų kalboje - Tekorienė, D. (Kalbotyra, 1973)
Anglų kalbos neperfektinis veiksmažodis, pavartotas užbaigtą veiksmą reiškiančių veiksmažodžių grandinėje, įgauna pradžios veiksmo reikšmę. Šitoks kontekstinis pradžios veiksmo reiškimo būdas ypatingai ryškus slinkties, regėjimo, šnekos ir kai kurių kitų veiksmažodžių tarpe.