Substantyvinio “sa, þata, so” vartojimo gotų kalboje klausimu - Вилутис, Ю. (Kalbotyra, 1972)
1. Substantyvinis “sa, þata, so” gotų kalboje atlieka parodomąją ir eilę neparodomųjų funkcijų. 2. Atlikdamas parodomąją funkciją, substantyvinis “sa. þata, so” priklausomai nuo konteksto ir situacijos yra keleto nurodymo būdų priemonė (deiksis, anafora, prolepsis ir t. t.). 3. Neatlikdamas parodomosios funkcijos, substantyvinis “sa, þata, sa” dažniausiai vartojamas kaip 3-jo asmens asmeninių įvardžių pakaitalas arba atlieka santykinę funkciją. Kitas neparodomąsias funkcijas (pleonazmo, parodomąją-santykinę) substantyvinis “sa, þata, so” atlieka gana retai.