Dėl K. Paustovskio kalbos dažnuminio žodyno sudarymo - Судавичене, Л. (Kalbotyra, 1971)
Vilniaus Valstybinio V. Kapsuko Universiteto rusų kalbos katedroje pradėtas didelis kolektyvinis darbas - sudaromas K. Paustovskio dažnuminis žodynas ir autoriaus kalbos žodynas. Straipsnyje yra pateikta K. Paustovskio romano “Дым отечества” statistinė struktūra. Nustatyta, kad 1000 dažnų žodžių sudaro 76% viso teksto. Nustatyti taip pat atskirų kalbos dalių kartojimosi dėsningumai. Pvz., pirmoje vietoje yra daiktavardis, antroje - veiksmažodis. Minėti duomenys patvirtina bendrus kalbos dalių santykiavimo dėsningumus, analizuojant grožinės literatūros tekstus (žr. G. Joselson, E. Šteinfeldt).