Apie lietuviškos kilmės žodžius lenkų kalboje - Лаучюте, Ю. (Kalbotyra, 1971)
Baltų-slavų kalbų ryšių tyrinėjimas pastaruoju metu įgauna vis platesnį užmojį. Pasirodė nemaža naujų darbų, skirtų baltiškos kilmės žodžių išaiškinimui baltarusių, ukrainiečių, rusų bei lenkų kalbose. Iki šiol baltizmai nuodugniausiai buvo ištyrinėti lenkų kalboje, kas paaiškinama aukštu lenkų dialektologijos išsivystymo lygiu. Jau šiuo melu paskelbtų baltizmų lenkų kalboje skaičius viršija 300. Straipsnyje pateikiama dar keletas lietuviškos kilmės žodžių, kurie iki šiol, kiek autorei žinoma, nebuvo pažymėti kaip lituanizmai, pvz.: birbinia, majsza, drymba, lapienia, paszura, wurszajtos ir t. t. Iš viso pateikiama apie 40 žodžių. Kiek galima spręsti iš paskutiniųjų lenkų dialektologų darbų (pvz., T. Zdancevičiaus), lituanizmų lenkų kalboje sąrašas tikriausiai dar pasipildys, toliau tiriant lenkų dialektus.