Daiktavardžiai su priesaga -in (-atin-, -jatin-, -ovin-) Lietuvos TSR rusų tarmėse - Алексеева, Н. (Kalbotyra, 1971)
Straipsnyje nagrinėjamas daiktavardžių sudarymas Lietuvos rusų tarmėse su priesaga -in-. Pagrindinio žodžių sudarymo analizės principo pagrindu paimta struktūrinis ir semantinis santykis tarp sudaromojo ir darinio kamienų. Turėdami galvoje semantinį santykį tarp sudaromojo ir darinio kamienų, skiriamos keturios daiktavardžių su priesaga -in- grupės Lietuvos rusų tarmėse. Kaip ir literatūrinėje kalboje, taip ir tarmėse su priesaga -in- sudaromi daiktavardžiai bendra daiktų pavadinimų reikšme, abstraktieji daiktavardžiai, taip pat daiktavardžių grupė, vartojama religinių švenčių ir pasenusių papročių pavadinimams. Bet tarmėse žodžių sudaromieji modeliai su priesaga -in- vartojami sudaryti didesniam skaičiui žodžių, palyginus su literatūrine kalba.